Fanny är 27 år gammal och är lite av en allt i allo. Fanny beskriver att det viktigast för henne är gemenskap och kultur. Under sin uppväxt i Emmaboda kände hon sig lite malplacerad och hade svårt att hitta sammanhang där hon passade in. Därför sökte hon sig istället ut i världen och har bott både utomlands och i större svenska städer. Tillslut blev hon en hemvändare och flyttade tillbaka till Emmaboda och bor nu utanför Långasjö. Fanny beskriver att när hon kom tillbaka efter många år på andra orter såg hon Emmaboda och landsbygden med nya ögon. Hon insåg att allt är möjligt på landsbygden så länge man är driven och har en bra idé.
Själv har hon varit med och drivit Emmabodakalaset som festivalgeneral i två år och har gjort allt arbete helt ideellt. Emmabodakalaset är en nysatsning, ett återupplivande av den gamla Emmabodafestivalen som hade sitt sista år 2018. Emmabodakalaset driver hon för att sprida kulturen och fortsätta den långa musikaliska historien som finns i Emmaboda. Det är dock svårt att driva en festival särskilt svårt säger hon är att hitta volontärer. Det är mycket ideellt jobb bakom scenerna som ingen tänker på. Hon tar som exempel att hennes familj har hjälpt till både före, under och efter festivalen. Bland annat med att klippa gräset på området, snickra och måla på festivalområdet. Utöver festivalen sysslar Fanny själv med musik under namnet Effy Simon. Som artist har hon spelat flera gånger på lokala tillställningar, ännu ett sätt att driva kulturen i Emmaboda.
Fanny anser för att ha ett bra och fullständigt liv på landet behövs det folk som engagerar sig i olika utsträckning. Inom diverse föreningar, privat och på offentligt håll. Det måste finnas bra nätverk där folk kan sprida information, hjälpas åt och marknadsföra varandra. Såklart behövs det även evenemang i olika utformning, både kultur och annat.
Som ung på landsbygden ser Fanny att det finns många brister. Delvis så saknas det bra mötesplatser där unga kan umgås och hitta på aktiviteter. Dessutom är lokaltrafiken väldigt bristande, så det är svårt att ta sig in till centralorten om man inte har körkort eller någon som kan skjutsa en. Det är nästan omöjligt att ta sig till stan och alla resor kan bli dyra. Det är även dåligt eller helt saknas scener och replokaler vilket försvårar för ungdomar att utöva och utveckla kulturen. Fanny anser att det ät ytterst få som gör något för ungdomarna på landsbygden. Det blir ännu svårare då de flesta föreningar inte har några pengar att röra sig med.
Även om det finns motgångar och svårigheter för ungdomar på landsbygden så ser Fanny att det även finns en stor mängd möjligheter. Delvis finns det många fina lokaler på landsbygden. Intima ställen som är perfekta för evenemang. Gamla industrilokaler och lador. Det finns även fina miljöer med öppna ytor. Fanny nämner att det har varit lättare att vara lite annorlunda på landet, att man inte behöver passa in i en mall och vara som alla andra. Man blir inte en i mängden som i stan utan sticker ut och har lättare att knyta kontakter med andra.
Vad är en landsbygdens hjälte för Fanny? Hon tycker inte att landsbygdens hjälte är en person utan en grupp människor. Alla de som håller kulturen på landet vid liv. Alla som engagerar sig ideellt och i olika föreningar, alla som göra något värt att se. Unga och gamla som engagerar sig ute i byarna och håller landet och kulturen flytande.
Fanny som hemvändare har vid sin återkomst till Emmaboda engagerat sig i diverse kulturella evenemang, knyter kontakter, skapar nätverk och engagerar sig. Emmabodakalaset som hon driver är en stor tillgång för orten och hjälper till att driva verksamhet till både företag och andra organisationer. Fanny är en sann eldsjäl som brinner för kulturen på landet, därför är Fanny en landsbygdens hjälte.